KALLISTA?

Torstai 8.12.2016 - lidu

Palaan samaan asiaan kuin v. 2013:

Usein kuulee valituksia siitä kuinka urheilu on pelaajalle kallista, niin nytkin. Totta, jollekin se voi olla kallista jos ei ole lainkaan tuloja tai tulotaso on alhainen. Monille se on kuitenkin valintakysymys, valinta mihin on valmis käyttämään rahansa. 

Vertailua: Laskujeni mukaan yksi harjoittelukerta maksaa meillä alle 2 €.

Mikäli päätät käydä esim. uimassa, hinta on lapsille 5,00 €/kerta ( ei ohjatusti ). 

Kierrellessään kaupoissa tulee vastaan "rahattomia" kaljalaatikko kainalossa. Hinta näyttää olevan alennuksen kanssa 19,92 €. Savukeaskin hinnaksi löysin 6,30 €. 

******

Useimmat seurat perivät pelaajalta maksua toiminnasta aiheutuvien kulujen peittämiseksi. Palkattu työntekijä/tekijät ovat ainoastaan unelmia. 

Seuralle aiheutuu juoksevia menoja toiminnan järjestämisestä. Kaikki eivät ole varmaan tulleet ajatelleeksi mitä kaikkea seura maksaa ja laskuissa on eräpäiväkin.

Maksuja aiheuttavat osanotto- ja sarjamaksut, pankkimaksut, vuokrat, viestintämaksut, kotisivumaksut, palkinnot ja muut yhteistilaisuuksien kulut, tarvikkeet, valmentajakulut. Kirjanpito-, kotisivujen ylläpito- ja toimistokulut ( puhelinkulut ). Koulutus. Tässä muutamia.

Kun talousarvio laaditaan, se pitää laatia arvion pohjalta. Ei tiedetä tuleeko pelaajia enemmän tai vähemmän ja kuinka moni jättää kesken, loukkaantuu tms. Seura maksaa kulut joka tapauksessa. 

Pääasiassa pelaajat ja pelaajien vanhemmat huolehtivat maksunsa kiitettävästi. Valitettavasti joukkoon sopii sitten lajista riippumatta sellaisia, jotka ajattelevat että vapaaehtoisten on järjestettävä toimintaa ilmaiseksi, huolehdittava heidän tai heidän lastensa asioita kellonajoista riippumatta ja ne kustannukset joita toiminta aiheuttaa, pitäisi toimijoiden maksaa omasta pussistaan. Jos pitää pienikin maksu maksaa, kuvitellaan että raha menee jonnekin "hukkaan". 

Olen seurannut kolmea lajia; yhtä kesä- ja kahta talvilajia. Sama itku ja hammasten kiristys on joka paikassa. Se taitaa olla joillakin elämäntapa

Mitä tulee todella vähävaraisiin; heille olemme tarjonneet talkoita ja yhdessä tehtyä maksuohjelmaa, että kenenkään ei tarvitsisi jättäytyä vähävaraisuuden vuoksi pois.

TÄMÄ TÄÄLTÄ SEURAN ASIOIDEN HOITAMISEN LOMASTA. PELAAMISIIN! 

1 kommentti . Avainsanat: mielipide

Aloitus

Keskiviikko 6.2.2013 - rlvirnes

Avaan tällä kirjoituksella mahdollisuuden kirjoittaa seuratyöstä, taustahenkilöiden työstä, salibandysta, valmennuksesta, harjoittelusta, pelaamisesta, treeni-ohjeista ( fysiikka, tekniikka jne. ) Kirjoitusten tarkoituksena on hyödyttää seuraa ja joukkueita, siis kaikki toimijoita. 

Kirjoitukset voi toimittaa sähköpostiosoitteeseen: posti@raapo.fi. 

Samaan sähköpostiin saa laittaa pelaaja-. joukkue- ym. tietoja.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: urheilu